Eigen heemkundetuin

Een nieuw uniek project in voorbereiding. Nic Smeets is op bezoek geweest. Hij is één van de mannen van het eerste uur bij de oprichting van de heemkundevereniging en heeft in Smeets TuinDigitaal een eigen tuinontwerpbureau. Hij maakte een eerste concept voor een heemkundig verantwoorde tuin die we zouden willen aanleggen bij ons lokaal. Het is de bedoeling dat de aandacht wordt gericht op oude kruiden, groenten en fruit. Bovendien komen thema’s als Limburgse vla, kruidendrank en bier aan bod.

Verder worden nog enkele andere interessante en bijzondere ideeën uitgewerkt, zodat er tuin ontstaat die uniek is in de hele streek. Ook Jeroen Klinkers van Hoveniersbedrijf J. Klinkers heeft zijn medewerking toegezegd.

Uiteraard kunnen we hiervoor altijd vrijwilligers gebruiken! We houden je op de hoogte!