Expositie

Heemkundevereniging Geleen organiseert in 2021 de expositie:

• LAATSTE WEEK 3 oktober tot en 4 december: Geleense schilders deel 3;
    Het is inmiddels een traditie, een voorjaars- en een najaarsexpositie. Dit initiatief is zeer succesvol gebleken. Vanaf 3 oktober tot en met 4 december organiseren wij weer een schilderijententoonstelling met een lokaal accent. Tussen de vier exposerende schilders is een familieband met de familie Delahaye, waarvan het stamhuis in Daniken stond.

Deze keer zijn werken van Jo en Frans Delahaye, Aloys Verhoeve en Martin Ruijters te bewonderen.

• LAATSTE WEEK 3 oktober tot en met 4 december: Joseph Cuypers;
    Ontwerpen van Jos zijn onder andere: het gemeentehuis, St. Augustinuskerk, Gezellenhuis, Stratenplan Lindenheuvel en Geleen centrum.
    Een artikel over Joseph Cuypers door Gert van Kleef lees je in ons tijdschrift 2020-3. Bestellen van het tijdschrift kan ook à € 10,00 inclusief verzendkosten in deze link.

Coördinator is Jean Habets.

2022:

• Vastelaovendposters 2016-2020, uitgegeven door de Provincie Limburg (januari-februari 2022);
  • 90 jaar Fotokring Geleen (juni 2022);
  • Uitgesteld naar 2022: Gastexpositie Joseph Cuypers in het Cuypershuis Roermond ter gelegenheid van het Cuypersjaar, 100ste sterftejaar van Pierre Cuypers 1827-1921. (Onder voorbehoud van coronamaatregelen).

Nieuw: Als entree vragen we een vrijwillige bijdrage.

Nieuw: Voor verengingen/ groepen kan op afspraak een bezoek gepland worden.
Voor onze arrangementen mail naar: info@heemkunde-geleen.nl