Inhoud tijdschrift 2016-2

In het (full color) tijdschrift 2016 deel 2, dat in september verschijnt vindt u weer een aantal interessante onderwerpen met een grote diversiteit. Harry Strijkers beschrijft hierin de geschiedenis van het beeld Maria van Banneux dat in de Nachtegaalstraat werd geplaatst. Het beeld werd ontworpen door Pie Schmitz.Een bijzonder verhaal is van de hand van Karin Cedzijnski. Zij gaf vorig jaar een interessante lezing over het verhaal van haar vader die vanuit Polen in de oorlog via Duitsland in Geleen terecht kwam en in de mijnen ging werken.Desmond Kusters levert een bijdrage over de aanleg van het mijnspoor dat naar de haven van Stein werd aangelegd. Heel bijzonder is ook de geschiedenis van de Geleense jongens die in de jaren na de oorlog naar Duitsland gingen om daar mee te doen aan zeepkistraces. Jo Willems was één van die jongens en hij beschrijft hoe het daaraan toe ging. Vele bekende en ook onbekende namen passeren de revue.De meeste leden weten inmiddels dat Pierre Vossen onze fotocollectie beheert. Zo af en toe stuit hij op foto’s waarvan niet bekend is wat het moet voorstellen of bij welke gelegenheid deze gemaakt is. In een nieuwe rubriek zal hij regelmatig het verhaal achter deze onbekende foto’s behandelen.