Lezing Oorlog en Bevrijding 18/9/19

Op 18 september was het 75 jaar geleden dat Geleen werd bevrijd. Walter Buskens en Ad Hoogenboom deden tijdens de lezing verslag van de inval, bezetting, bombardement en bevrijding van Geleen. Het verhaal werd ondersteund door een fotopresentatie met daarin een groot aantal niet eerder vertoonde afbeeldingen. Daarna gaf  Jan Toonen een presentatie over het project: Bombardement op Gelaen 1942, opnuuj bekeke. Waarbij middels onderzoek en combineren van (niet) gepubliceerde bronnen de beschikbare informatie opnieuw  is gepresenteerd. Daarbij is gewerkt om de slachtoffergegevens en adresgegevens van getroffenen compleet te maken en deze digitaal op het web beschikbaar te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Geografisch Informatie Systeem. Een en ander is te hier bekijken.