‘t Greun Beukske van ‘t Gelaens

Het boekje is bestelbaar voor niet-leden van de  Heemkundevereniging Geleen op deze link. (Leden van de Heemkundevereniging kunnen het boekje voor een gereduceerd tarief bestellen info@heemkunde-geleen.nl.)
 
Een werkgroep van de stichtingen SCHUG en MEG heeft in de afgelopen tweeënhalf jaar gewerkt aan de samenstelling van ‘t Greun Beukske van ‘t Gelaens. De naam is afgeleid van Het Groene Boekje, een spellingsgids voor het Nederlands. Bij de beide Geleense stichtingen en ook bij de Heemkundevereniging Geleen werd de roep om een spellingsgids van het hedendaags Geleens steeds sterker, met name van de kant van dialectschrijvers, carnavalisten, gebruikers van sociale media en andere geïnteresseerden in het correct schrijven van ons dialect. Het boekje zal op 300 pagina’s, ruim 5400 woorden behandelen. De verschijningsdatum is 14 november 2020. Bestellen kan via deze deze link.