Inhoud Tijdschrijft 2021-2

In het oude vakwerkhuis aan de Putstraat stond destijds een staande klok, die precies in een boog van het plafond stond. Wat is er met die klok gebeurd? Jean Habets zicht het uit.

Het huidige huis aan de Marcellienstraat 9 was in de 17e eeuw een onderdeel van een veel groter pand. Het eerste deel van de geschiedenis van dit huis wordt beschreven in dit tijdschrift.

Hier woonde in de 19e eeuw ook de bokkenrijderskapitein Herman Luijten. Tot nu toe was maar weinig over zijn geschiedenis bekend, maar daar is nu verandering in gekomen.
Verder het begin van de voortzetting van de serie “Geleen zoals het vroeger was”. Deze foto’s met verhalen verschijnen niet meer in boekvorm maar wordt in het tijdschrift voortgezet. Deze keer de bruiloft van een dochter van burgemeester Kubben.
Het tweede deel van de serie over de agenten van het korps gemeentepolitie met een korte persoonsbeschrijving door Jos Hulsman is ook opgenomen en verder een deel van de dialectverhalen Gl├╝ck Auf. Deze keer “Op daagsjiech”.