Rondleiding Raadhuis Geleen

Dit jaar bestaat het raadhuis en het centrum van Geleen 100 jaar. Daarnaast is het 55 jaar geleden dat de Staatsmijn Maurits werd gesloten.  De werkgroep Mijnverleden Maurits schenk hier in nauwe samenwerking met de Heemkundevereniging het komend jaar extra aandacht aan. 

De eerste volgende activiteit is een rondleiding door het oude Stadhuis uit 1921. Het imposante gemeentehuis werd ontworpen door architect Joseph Cuypers.   Zowel het gebouw als het interieur is nog steeds indrukwekkend om te zien. Mis deze kans niet. Het oude stadhuis wordt helaas door de gemeente verkocht.

Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u het Raadhuis bezichtigen. Zo komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit monument. De rondleidingen starten aan de voorkant van het raadhuis. In de voormalige raadszaal is een kleine expositie ingericht over de architect/stedenbouwkundige Joseph Cuypers, de ontwerper van het centrum van Geleen en de wijk Lindenheuvel.

Op donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) tussen 11.00 uur en 15.00 uur zijn elk vol uur de rondleidingen. Dit betekent dat er vier rondleidingen gepland worden: 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur. Het is niet mogelijk om tussentijds binnen te lopen. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Het monumentale gebouw is niet meer rolstoel toegankelijk en alle verdiepingen zijn alleen maar via trappen bereikbaar.

Aanmelden kan alleen maar vooraf via ajmwolters@hotmail.com

onder vermelding van: uw naam en adres, het aantal personen en het tijdstip waarop u aan de wenst deel te nemen.
U ontvangt altijd een bericht met de bevestiging van uw deelname of een ander nog beschikbaar tijdstip.