Genealogie/ Stamboomonderzoek

Je eigen stamboom of de geschiedenis van je woning uitzoeken?
Waarschijnlijk heb je er weleens aan gedacht om je eigen stamboom of familiegeschiedenis uit te zoeken. Wellicht woon je in een huis waarover je wat meer van de geschiedenis wilt weten, of wil meer bekend raken met de historie van je woonomgeving. Daarvoor hoef je niet meer naar een archief te gaan, omdat er veel gegevens digitaal beschikbaar zijn.

Bij Heemkundevereniging Geleen kunnen wij je daarmee helpen. Een stamboom kan je opzetten met het gratis programma Aldfaer. Regelmatig worden er korte cursusavonden  georganiseerd om je te helpen met invullen. Ook zijn er al veel gegevens beschikbaar om over te nemen. Zo beschikt men over een database met ruim 66.000 namen. Ook zijn er zo’n 16.000 bidprentjes digitaal beschikbaar om te raadplegen. Ook andere interessante aanvullende gegevens zijn de aktes van Geleense notarissen, gegevens uit de gemeenteraad, landmeter, burgerlijke stand, het bevolkingsregister en het kadaster vanaf 1840.

Veel gegevens zijn ook te vinden het eigen archief en de bibliotheek. Kom gewoon eens vrijblijvend kijken en laat je informeren naar wat de mogelijkheden zijn. De dinsdagavond is van 19.00 tot 20.00 uur genealogieavond. Zie ook www.heemkunde-geleen.nl.

(coördinator is Pierre Driessen).